Clinica AS

My daughter isn't afraid to pay a visit here
3 roluri importante ale Medicului de Familie

Ați auzit vreodată pe cineva spunând ceva de genul „este medicul nostru de familie de ani buni”? Ei bine, există un motiv pentru acest lucru. Spre deosebire de medicii care se specializează într-un anumit domeniu – obstetrician, ginecolog, cardiolog etc. – medicii de familie răspund mai multor nevoi diferite în cadrul unei întregi familii și, uneori, câteva generații ale aceleași familii vor apela la același medic de medicină de familie.

Deoarece medicii de familie nu se concentrează doar asupra unui anumit tip de boală sau a unei părți a corpului, ei trebuie să dobândească și să mențină un spectru larg de abilități și cunoștințe care vor servi în cele din urmă nevoilor fiecărui pacient în parte și / sau familiilor acestora. Pentru a descrie munca unui medic de familie, am găsit un citat perfect „Sfera de aplicare a practicii medicilor de familie nu este definită de diagnostice sau proceduri, ci de nevoile umane”.

După ce ai găsit un medic de familie în care ai încredere este dificil să-l schimbi și înțelegem perfect acest lucru! Cu toate acestea, dacă nu ai găsit încă un medic de familie sau îți dorești să schimbi medicul pe care îl ai, iată câteva lucruri generale pe care un medic bun de medicină de familie ar trebui să le practice în mod activ:

3 roluri pe care ar trebui să le practice medicul tău de medicină de familie

Acceptă toate vârstele și genurile

După ce ai găsit cea mai potrivită variantă de medic de familie, ar trebui să poți rămâne la medicul respectiv pentru anii următori, deoarece oferă îngrijire completă și cuprinzătoare tuturor pacienților. Medicii de familie sunt instruiți pentru a trata o varietate de afecțiuni diferite de sănătate la scară largă, așa că ar trebui să te simți încrezător în medicul tău, indiferent de etapa vieții tale. De asemenea, merită remarcat faptul că nu trebuie să ai o familie pentru a vedea un medic de medicină de familie.

Educă pacienții cu privire la sănătatea de zi cu zi

Medicii de familie „vin în ajutor” odată ce un pacient este bolnav. Medicul de familie educă și informează cum să previi, înțelegi și să gestionezi boala – acoperind o gamă vastă de afecțiuni. Cu pregătirea și cunoștințele medicale diversificate, medicul de familie îți răspunde întrebărilor cu privire la starea ta generală de sănătate.

Caută semne timpurii ale unor afecțiuni emergente sau simptome neobișnuite

Medicul tău de familie de încredere te cunoaște cel mai bine din punct de vedere al sănătății. Pentru că te are în evidență de ani de zile, îți știe istoricul medical de multe ori pe dinafară. 

Dacă apare o afecțiune cu manifestări neobișnuite, medicul le va recunoaște după un control regulat. Știai că dacă ai un medic de familie la care mergi pentru consultul de rutină, ai cu 19% mai puține șanse de a avea un deces prematur decât dacă mergi la un medic specializat pe o anumită ramură a medicinei?

În plus, medicul tău de familie va fi adesea primul care va depista semnele timpurii ale unei afecțiuni sau boli grave. De aici, ei vor fi primii care vor observa o afecțiune emergentă, dacă există. După ce ți-a recomandat anumite analize, medicul va interpreta rezultatele, te va trimite la specialitatea medicală competentă și va monitoriza starea ta de sănătate pe tot parcursul tratamentului. De asemenea, va reevalua pașii tratamentului suplimentar, dacă este necesar.

În esență, medicul tău de familie va fi alături de tine la fiecare pas – de la discuțiile și examinările inițiale, până la urmărirea progresului și tratament. Medicul de familie ar trebui să fie persoana în care să ai cea mai mare încredere atunci când vine vorba despre sănătatea ta.

Dacă ai nevoie de un medic de familie, te așteptăm la Clinica AS!

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol