Clinica AS

Beautiful young woman resting in autumn park
4 lucruri pe care trebuie să le știi despre toamnă și sănătatea ta

Toamna se instalează încet și, odată cu aceasta, sunt disponibile o mulțime de activități distractive de care te poți bucura împreună cu cei dragi. Important este să ieși din casă și să profiți de tot ceea ce îți oferă acest anotimp.

La fel ca în orice sezon în schimbare, există anumite lucruri care îți pot afecta sănătatea într-un mod negativ dacă nu ești atent. Nu ne referim doar la sezonul de răceală și gripă – mai sunt și alte probleme legate de sănătate la care trebuie să fii atent în această perioadă! Deci, indiferent cât de interesante sunt planurile tale de toamnă, asigură-te că nu uiți de aceste fapte importante despre sănătate:

Temperaturile de toamnă nu sunt la fel de stabile precum temperaturile de vară sau de iarnă. Acestea fluctuează de dimineața până la amiază și seara. În zilele extreme, temperatura poate ajunge până la 20-25 °C în timpul zilei, pentru a scădea apoi sub 10 °C noaptea. Aceste oscilații pun la încercare sistemul imunitar, de aceea este important să te îmbraci corespunzător, pentru a menține temperatura corpului constantă.

Corpul tau are nevoie de apă la fel de mult toamna ca și vara. S-ar putea să nu pierzi atât de multă apă în timpul toamnei, dar hidratarea corespunzătoare este foarte importantă în această perioadă a anului. Vântul rece de toamnă creează uscăciune în aerul pe care îl respirăm, iar această uscăciune deshidratează corpul uman la fel de mult ca transpirația într-o zi fierbinte. Sistemele noastre de încălzire a locuinței și petrecerea mai mult timp în interior pot contribui, de asemenea, la această uscăciune, care duce adesea la iritarea mucoaselor și sensibilizarea pielii. Menținerea unui nivel optim de hidratare ajută la combaterea acestei uscăciuni și susține organismul să funcționeze în parametri normali. Asigură-te că bei suficientă apă!

Alergiile sezoniere nu sunt întâlnite doar vara. Alergiile pot cauza probleme până la sfârșitul toamnei. De fapt, ambrozia și frunzișul specific acestui sezon pot contribui la creșterea sporilor în aer liber, deoarece frunzele căzute și grămezile de lemn oferă ascunzătoarea perfectă pentru acești declanșatori de alergii. Evită să stai în aer liber dimineața și evită câmpurile deschise.

De asemenea, ar fi indicat să iei măsuri pentru a te proteja împotriva alergenilor și în interiorul casei. Ideal ar fi să te asiguri că în interior nu este praf și nu sunt prezenți alți declanșatori de alergie, precum mucegaiul ascuns sub parchet sau gresie.

Greblarea frunzelor contează ca exercițiu și trebuie tratată ca un antrenament. De multe ori vrem să luăm o greblă pentru a avea grijă de frunzele care se adună în crte. Cu toate acestea, nerespectarea măsurilor de precauție acolo unde ar trebui luate ar putea duce la o serie de probleme. Mulți oameni se confruntă cu dureri musculare și de spate după ce au greblat frunzele. Cu toate acestea, în cel mai rău caz, încordarea fizică cauzată de greblare poate duce de fapt la un atac de cord sau un accident vascular cerebral, în special la persoanele mai în vârstă sau cu o formă fizică precară.

Toamna are un farmec aparte și cu puțină precauție, te poți bucura de comorile ei multicolore și soarele blând.

Dacă întâmpini probleme de sănătatea în această toamnă, medicii de la Clinica AS sunt gata să te ajute cu orice problemă de sănătate ai avea. Programează un consult și te vei fi ghidat pas cu pas pe drumul cel mai scurt pentru diagnostic și tratament!

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol