Clinica AS

Avocado – alimentul care ajută la menținerea sănătății

Consumat cu moderație, avocado susține sistemul nervos și întărește sistemul imunitar. Avocado este un ingredient folosit în prepararea salatelor, deserturilor sau pentru diferite shake-uri proteice. Ar fi bine să includeți acest fruct în regimul alimentar pentru că are un conținut ridicat de vitamine, 13 în total, și alte elemente nutrive, precum: luteină, potasiu, antioxidanți și grăsimi monosaturate.

De reținut este faptul că avocado ar trebui consumat în prima parte a zile, datorită conținutului său ridicat de grăsimi.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de avocado:

  • Sursă de Vitamina C – un important antioxidant care ajută la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a altor boli degenerative, precum maladia Alzheimer sau demență.
  • Conține o cantitate importantă de Vitamina D – aceasta contribuie la întărirea oaselor și a suprafeței dinților.
  • Conține Omega 3 – care ajută la reglarea nivelului trigliceridelor și ține sub control colesterolul. Acizii grași esențiali Omega 3 sunt benefici pentru ochi și creier.
  • Conține vitaminele A, E, B6, B12 – acestea protejează sistemul cognitiv, nervos și imunitar, ajută la eliminarea stresului. Fructul de avocado este recomandat femeilor însărcinate datorită conținutului de vitamina B6, care ajută la asimilarea fierului.

Datorită vitaminelor din compoziția sa, fructul de avocado este unul dintre alimentele care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul prostatei și a sânului.

Prin conținutul ridicat de vitamina K, crește densitatea osoasă și previne osteoporoza.

Are în compoziție potasiu – un avocado conține mai mult potasiu decat o banană și ajută la reglarea hipertensiunii arteriale (HTA).

Menține sănătatea sistemului digestiv prin conținutul de fibre insolubile (75%) și solubile (25%); fibrele insolubile curăță colonul și previn constipația și cancerul colorectal, iar cele solubile reglează apetitul, prelungind senzația de sațietate mai mult decât alte alimente.

Avocado este un aliment care ajută la menținerea sănătății organismului. 

Dacă îți dorești un plan alimentar personalizat, cu alimente care se potrivesc organismului tău și stilului de viață, programează aici o consultație cu dr. Cătălina Andrei, medic nutriționist la Clinica AS.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol