Clinica AS

Essential oil, with flowers and natural herbs. Fresh herbs - Organic essence, essential oil.
Beneficiile medicinei naturiste – tratament pentru afecțiuni și prevenție

Medicina naturistă este practicată cu succes în toate colțurile lumii de mii de ani și are la bază imaginea integrativă a ființei umane. Mergând pe principiul că natura oferă tot ce avem nevoie pentru a ne vindeca, în medicina naturistă se utilizează o combinație de plante pentru a obține remedii pentru a redobândi o stare de sănătate fizică, emoțională și spirituală.

Un prim beneficiu al medicinei naturiste constă în faptul că aceasta nu tratează doar simptomele patologice ale unei afecțiuni, ci propune o abordare holistică a întregului organism, căutand să rezolve sursa problemei de sănătate. 

Medicina naturistă sporește capacitatea proprie de vindecare a organismului, acesta fiind un alt beneficiu adus de această specialitate. Remediile pe bază de plante conțin substanțe active naturale care stimulează organismul să funcționeze optim. Axată pe legătura puternică dintre gând, emoție și corp, medicina naturistă pune accent pe autocunoaștere, introspecție și pe acea stare de mulțumire sufletească atât de importantă în menținerea sănătății.

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ținem cont când apelăm la remediile naturiste este faptul că acestea nu au reacții adverse, în cele mai multe din cazuri. Identificarea și tratarea cauzei bolii în medicina naturistă este un aspect esențial. Odată cauza eliminată, afecțiunea respectivă are cele mai mari șanse să nu mai apară. Dacă ne axăm doar pe efectele vizibile, după o anumită perioadă de timp se constată că boala revine. Iar acest lucru se întâmplă pentru că nu a fost efectuată nicio schimbare în straturile profunde ale ființei, acolo unde se află de fapt dezechilibrul inițial care a produs-o.

Indiferent de problema pentru care se caută soluții, primul lucru care trebuie făcut este să mergi la un consult medical. 

La Clinica AS te poți programa la dr. Nicoleta Roșu, 

Medic Specialist Dermatovenerologie

Medic Specialist Medicină de Familie

Doctorul poate pune un diagnostic clar pentru recomandări referitoare la tratamentele potrivite. De multe ori, tratamentele eficiente sunt o combinație între cele cu plante și cele alopate. De asemenea, un alt aspect important este locul de unde achiziționezi produsele naturiste și eticheta acestora, care oferă numeroase informații utile: efectele pe care le are produsul, interacțiunile cu alte substanțe, modul în care trebuie administrate, dacă medicul nu specifică altfel. 

În concluzie, putem spune că ritmul alert în care trăim ne supune organismul la multă presiune, fapt care slăbește imunitatea, iar infectiile virale sau bacteriene se instalează mai ușor. Medicina naturistă este o variantă ideală pentru a pregăti corpul să reziste în fața ”atacatorilor” și pentru a ajuta organismul să combată eficient infecțiile. Medicina naturista reprezintă un stil de viață, unde afecțiunea sau boala este privită precum o deviere de la funcționarea optimă a organismului, cu rădăcini în factorii de mediu, sociali și emoționali.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol