Clinica AS

Cum împaci masa îmbelșugată de Paște cu dorința de a rămâne în formă?

Pregătirile pentru Paște sunt pe ultima sută de metri! Rămâne totuși întrebarea: cum să te bucuri de felurile tradiționale de mâncare, antreurile bogate, deserturile delicioase, să mănânci ouăle pe care le ciocnești și să rămâi în același timp în formă? Mai ales că timpul este scurt până la începerea sezonului estival și sigur ai depus eforturi pentru a slăbi sau a obține o piele frumoasă, fără celulită și grăsime. 

Iată ce sfaturi are pentru tine Simona Dumitrescu, nutriționist și dietetician la Clinica AS, să-ți păstrezi silueta, dar să te și bucuri de preparatele speciale.

🟣Păstrează distanța între felurile principale de mâncare

Abia aștepți zilele de sărbătoare să te întâlnești cu familia la masă, să petreceți timp împreună și să vă bucurați de o mini vacanță bine meritată. De Paște, masa este mereu amenajată, pregătită pentru a găzdui preparatele delicioase. Este important să respecți mesele principale ale zilei și să mănânci atât cât îți este foame, preferabil fără a combina multe feluri de mâncare la aceeași masă, pentru a-ți menține sănătatea și silueta. 

🟤 Echilibru

La fel ca în alte situații de viață și la mesele festive ar fi bine să păstrăm un echilibru. Dacă vrei să îți menții silueta, oprește-te din gustat pe tot parcursul zilei sau între mesele principale. Mișcarea și hidratarea corespunzătoare pot face minuni în menținerea siluetei, în special dacă plănuim să mâncăm o felie de cozonac in plus. Profită de vremea frumoasă și ieși afară la plimbări, cât mai lungi. Acestea ajută la digestia mai rapidă și la arderea caloriilor în exces.

🟠Combinații perfecte pentru a servi mielul

Drobul cu carne slabă de miel, organe și multe verdețuri poate fi consumat cu încredere. Stufatul de miel preparat cu ceapă și usturoi verde și friptura de miel fără grăsime, cu garnitură de salată sau legume de sezon sunt mâncăruri care îți vor menține intactă silueta. Așadar, dacă îți place gustul cărnii de miel, o poți savura în aceste variante, de preferat la orele prânzului. Pentru cină, variante ideale pot fi friptura de curcan, peștele sau ciorbele.

🔴Ouăle – câte poți mânca?

Abia aștepți să ciocnești cu cei dragi un ou de Paște? Ouăle fac parte dintr-o alimentație sănătoasă, fiind un aliment complet care furnizează organismului proteine de cea mai bună calitate, numeroase vitamine și minerale. Așadar, poți consuma de Paște 2-3 ouă pe zi, de preferat în prima parte a zilei.

🟣Sarmalele – nelipsite de pe masa de Paște

Nu există masă de Paște fără tradiționalele sarmale. Dacă sunt preparate cu carne slabă, și o cantitate mică de orez, sarmalele pot fi consumate fără emoții că ar putea afecta silueta. Ideal ar fi să le mănânci simple și să eviți să le combini cu smântâna și pâine.

🟢Pasca și cozonacul

O felie de cozonac sau de Pască la micul dejun sau gustare între mese nu fac rău siluetei. Le poți savura alături de o cană cu lapte sau de iaurt.

🔵Maioneza – inamic al siluetei

Poate îți place să adaugi puțină maioneză pe ou. Nu-ți refuza această plăcere în totalitate. Dacă adaugi maioneză doar pentru puțin gust și încerci să limitezi consumul repetat de salate care conțin maioneză pe parcursul zilei, îți vei păstra silueta intactă.

🟣Legume și verdețuri

Amintește-ți să adaugi legume și verdețuri din belșug la mesele principale. Le poți consuma crude sau preparate la abur. Acestea ajută la detoxifierea organismului și facilitează tranzitul intestinal prin conținutul lor crescut de fibre alimentare.

⚪️Alcoolul

Alege vinul în locul cocktail-urilor dulci și ciocnește un pahar cu cei dragi. Bucură-te că sunteți împreună sănătoși și relaxează-te.

Profită din plin de aceste zile libere, încearcă să te odihnești și să petreci timpul în compania oamenilor dragi. Mini vacanța de Paște durează 4 zile și cu recomandările noastre, silueta ta va rămâne așa cum ți-ai propus. 

Îți dorim Sărbători luminate și Paște binecuvântat!

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol