Clinica AS

Cosmetological facial massage. beautician doing facial massage to a satisfied beautiful young woman
Cum știi că pielea ta este sănătoasă?

Cu tendințele internaționale de a avea „pielea de sticlă” și tenurile aparent naturale și perfecte ale modelelor care arată ca niște femei superbe, fără cusur, oriunde te uiți, orice „imperfecțiune” percepută pe față, brațe sau picioare te-ar putea face să-ți faci griji că pielea ta nu este bine să că există o problemă ce trebuie rezolvată.

 

Dar, nu orice imperfecțiune, roșeață sau decolorare înseamnă o problemă pentru pielea ta. Există o multitudine de produse de îngrijire a pielii care promit rezolvarea acestor probleme, dar poate este nevoie să urmărești și alți factori care îți semnalează că starea de sănătate a pielii tale este bună.

 

Desigur, acest lucru nu înseamnă să renunți la îngrijirea regulată a pielii, întrucât aceasta este o modalitate excelentă de a-i menține sănătatea, însă medicii dermatologi ai Clinicii AS și specialiștii în estetică facială îți recomandă să nu exagerezi cu produsele de îngrijire, încercând să rezolvi probleme acolo unde acestea nu există.  În acest sens, te invităm să descoperi mai jos o serie de elemente care îți arată că ai deja o piele sănătoasă și ce poți face pentru a o menține astfel.

 

Pielea hidratată

A bea suficientă apă nu este vital doar pentru organele interne ci este, de asemenea, crucial pentru a menține cel mai mare organ din corp – pielea – sănătoasă. Dacă bei suficientă apă atunci pielea ta rămâne hidratată. Când consumi cantitatea adecvată de apă, pielea ar trebui să emită o strălucire ușoară. Examinează-ți pielea la lumina naturală. Vezi un luciu? Dacă observi că este opacă, atunci cu siguranță îi lipsește hidratarea. O metodă foarte bună pentru a mări capacitatea de hidratare a pielii o reprezintă peeling-urile chimice. Acestea înlătură celulele moarte și imperfecțiunile de la suprafața pielii care o împiedică să absoarbă substanțele din produsele de îngrijire pentru acasă sau chiar din apă.

 

Nu-ți simți pielea în niciun fel

Dacă nu-ți percepi pielea în vreun fel, acesta este un semn că pielea ta este în regulă. Poți încerca să observi cum se simte pielea ta când nu folosești anumite produse pentru îngrijire sau machiaj. Când pielea este ”liberă”, nu ar trebui să simți nicio senzație neobișnuită sau disconfort. De exemplu, ți-ai simțit vreodată fața uscată și strânsă după ce te-ai spălat? Uscăciunea și etanșeitatea sunt senzații neobișnuite și, în acest caz, acele senzații au fost declanșate de un produs de curățare care este prea dur pentru piele sau pentru că pielea ta nu este suficient de hidratată. Pentru a obține o piele sănătoasă și mai hidratată poți apela și la tratamentul de mezoterapie care stimulează regenerarea naturală a celulelor. Astfel, aducând la suprafață celule noi, proaspete, textura pielii tale se va îmbunătăți considerabil.

 

Culoarea uniformă

O culoare uniformă a pielii este un semn pozitiv că pielea ta este sănătoasă și fără afecțiuni. 

Pe de altă parte, dacă observi o abundență de pete maronii sau roșeață, ar putea fi un semn că se întâmplă ceva, precum: eczeme, psoriazis sau acnee rozacee. Totodată, dacă observi o  decolorare bruscă, programează un consult dermatologic pentru a primi mai multe recomandări despre ce ai de făcut în continuare. 

 

Solicită o programare dermatologică sau o evaluare a sănătății pielii tale!

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol