Clinica AS

Diferența dintre mezoterapie și lipoliză injectabilă

Mezoterapia și lipoliza sunt proceduri eficiente, renumite pentru remodelare corporală. De multe ori, este posibil ca cele două tratamente să fie confundate. De aceea, specialiștii de la Clinica AS s-au gândit că ar fi util să explice această diferență.

 

Te confrunți cu mici depozite localizate de grăsime? Cauți o metodă de încredere pentru a obține o siluetă perfectă sau îți dorești o soluție pentru a rezolva aspectul neplăcut al celulitei? Dacă ai răspuns afirmativ acestor întrebări, atunci poți lua în calcul tratamentele injectabile de mezoterapie și lipoliză. Există mai multe diferențe între lipoliză și mezoterapie. Aceste diferențe se referă atât la substanțele utilizate pentru injecții cât și la modul și locul de administrare a acestora.

 

Mezoterapia și lipoliza sunt proceduri cosmetice non-chirurgicale, minim invazive și sunt alternativa de înfrumusețare perfectă, atunci când nu dorești să apelezi la proceduri chirurgicale.

 

Te invităm să descoperi mai jos diferențele dintre cele două tratamente:

 

Ingrediente standard utilizate: O diferență cheie între ambele tratamente constă în substanțele standard utilizate ca injectabile. În tratamentul de lipoliză, se utilizează un ingredient standard – cunoscut sub numele de fosfatidilcolină (PPC). PPC este combinat cu alte substanțe e pentru a accelera topirea celulelor de grăsime. Dacă PPC nu este utilizat ca substanță standard, tratamentul nu este lipoliză. Când vine vorba de mezoterapie, nu se utilizează o anumită substanță, ci se folosește un cocktail de substanțe, care poate fi adaptat în funcție de cerințele tale.

 

Tipuri de alte substanțe utilizate: În plus față de substanța standard, lipoliza folosește ingrediente active. Acestea funcționează prin descompunerea celulelor adipoase din stratul în care sunt injectate. Alternativ, mezoterapia utilizează substanțe precum minerale, vitamine și enzime.

 

Locul în care sunt administrate injecțiile: O altă diferență între cele două proceduri este locul în care se administrează injecțiile. În cazul tratamentului de lipoliză, substanțele sunt administrate în stratul de grăsime, chiar sub piele. Pe de altă parte, mezoterapia implică injectarea de ingrediente în stratul mezodermic al pielii.

 

Utilizări ale mezoterapiei și lipolizei: lipoliza este o procedură non-chirurgicală de conturare a corpului. Îmbunătățește contururile siluetei prin eliminarea depozitelor de grăsime în exces, în zone localizate ale corpului (abdomen, bărbie, brațe, coapse) și ajută la tratarea celulitei. Pe de altă parte, mezoterapia este o procedură generală, care poate trata o varietate de afecțiuni, în afară de eliminarea excesului de grăsime și a celulitei. Aceste utilizări includ regenerarea părului și întinerirea pielii.

 

Numărul de tratamente necesare: Numărul de tratamente necesare pentru a oferi rezultate satisfăcătoare variază. În cazul lipolizei, rezultatele devin vizibile după 2-3 tratamente, în timp ce mezoterapia necesită 6 până la 15 tratamente.

În concluzie,

 

Ambele proceduri – mezoterapia și lipoliza – sunt tratamente eficiente, non-chirurgicale de conturare a corpului, care sunt considerate similare. Cu toate acestea, există numeroase diferențe între două, așa cum am explicat mai sus. Așadar, înainte de a alege oricare dintre cele două, informează-te în privința acestor diferențe, pentru a alege tratamentul care îți va aduce rezultatele dorite.

 

Dacă dorești să scapi de grăsimea localizată și celulită cu mezoterapie sau lipoliză, rezervă-ți un loc și medicii noștri experimentați te vor ajuta să-ți atingi obiectivele.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol