Clinica AS

Diferența între antiaging și antirid

În lumea îngrijirii pielii și a frumuseții, termenii “antiaging” și “antirid” sunt folosiți adesea în mod interschimbabil. Cu toate acestea, există diferențe semnificative între aceste două concepte, precum și între tratamentele asociate cu acestea. Chiar dacă numele celor doi termeni sunt similare, pentru fiecare categorie în parte există game de produse și tratamente care răspund nevoilor specifice.

Îngrijirea pielii antiaging luptă împotriva tuturor semnelor de îmbătrânire. Acționează la modul general, ceea ce înseamnă că vizează diferite probleme: pierderea fermității, petele întunecate, tenul tern. De asemenea, acest tip de îngrijire ajută la prevenirea apariției primelor riduri. Compuse din ingrediente hidratante, nutritive și antioxidante, produsele și tratamentele antiaging pentru îngrijirea pielii acționează ca un scut împotriva factorilor agresivi externi.

În schimb, produseleși tratamentele antirid de îngrijire a pielii antirid acționează asupra aspectului ridurilor care sunt deja vizibile pe față. Prin urmare, poți să încorporezi aceste produse în rutina ta atunci când observi primele semne ale ridurilor.

Antiaging

Antiaging se referă la procesul de prevenire, încetinire sau inversare a semnelor îmbătrânirii pielii. Acest termen este mai cuprinzător și include o varietate de tratamente și produse care se concentrează pe menținerea sănătății și aspectului tânăr al pielii tale.

Tratamentele antiaging includ hidratarea intensă, protecția solară, exfolierea, utilizarea de antioxidanți și diverse terapii care stimulează producția de colagen și elastină în piele. Acestea pot fi sub formă de creme, seruri, măști faciale, proceduri non-invazive, mini-invazive sau tratamente specifice care se pot efectua într-un cabinet de estetică facială. 

Care sunt cele mai căutate tratamente Antiaging?

Tratamentele cu acid hialuronic: Acestea sunt extrem de populare pentru hidratarea profundă a pielii, îmbunătățirea elasticității și umplerea liniilor fine și a ridurilor. Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în pielea noastră și ajută la menținerea hidratării și a volumului.

Terapia cu laser: Terapia cu laser este o altă variantă utilizată pentru reducerea ridurilor, petelor de vârstă și a texturii neregulate a pielii. Aceasta stimulează producția de colagen și elastină, substanțe esențiale pentru menținerea fermității și elasticității pielii.

Peeling chimic: Un peeling chimic elimină stratul superior al pielii, expunând un strat nou, mai tânăr și mai sănătos. Acest tratament poate ajuta la reducerea ridurilor fine, a petelor întunecate și la îmbunătățirea texturii pielii.

Microdermabraziune: Aceste tratamente constau în îndepărtarea delicată a stratului superior al pielii, stimulând în același timp producția de colagen și regenerarea celulară. Rezultatele includ o piele mai netedă, mai luminoasă și cu aspect mai tânăr.

Terapia cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP): PRP implică injectarea direct în piele a plasmei îmbogățite cu trombocite, obținute din sângele propriu. Acest tratament ajută la repararea și regenerarea pielii într-un mod natural, având un puternic efect anti-îmbătrânire.

Antirid:

Antirid se referă la tratamentele și produsele care se concentrează în mod specific pe reducerea și prevenirea ridurilor. Acestea sunt concepute pentru a combate liniile fine și ridurile profunde care apar pe măsură ce pielea îmbătrânește, datorită reducerii producției de colagen și elastină, precum și a factorilor externi, cum ar fi expunerea la soare și poluarea.

Tratamentele antirid pot fi injectabile, precum cele cu toxina botulinică, de tipul dermal fillers sau tratamente cu laser, peelinguri chimice, microdermabraziune sau terapii cu radiofrecvență. Aceste tratamente se concentrează pe zonele cu probleme specifice, cum ar fi ridurile din jurul ochilor, gurii și de pe frunte și pot oferi rezultate vizibile și imediate în ceea ce privește reducerea ridurilor.

Care sunt cele mai căutate tratamente Antirid?

Tratamentele cu toxina botulinică (Botox): Botoxul este un tratament cosmetic injectabil care relaxează mușchii faciali și reduce temporar apariția ridurilor și liniilor fine. Este cel mai des utilizat pentru tratarea ridurilor de expresie de pe frunte, între sprâncene și în jurul ochilor.

Injecțiile cu acid hialuronic: Acidul hialuronic este o substanță naturală din organism care ajută la menținerea hidratării pielii. Injecțiile cu acid hialuronic pot umple ridurile și liniile fine, oferind un aspect mai neted și întinerit al pielii.

Terapiile cu laser fracționat: Aceste tratamente utilizează energia laser pentru a stimula producția de colagen și elastină în piele, diminuând ridurile și îmbunătățind textura și fermitatea pielii.

Radiofrecvența: Procedura de radiofrecvență utilizează unde de energie pentru a stimula producția de colagen, îmbunătățind astfel fermitatea și elasticitatea pielii. Acest tratament ajută la reducerea ridurilor și la conferirea unui aspect mai tânăr și mai sănătos al pielii.

Crema antirid: Pentru îngrijirea pielii acasă, crema antirid este obligatorie. Există numeroase creme și seruri antirid disponibile, care conțin ingrediente precum retinol, peptide, antioxidanți și acid hialuronic. Aceste produse pot ajuta la hidratarea pielii, stimularea producției de colagen și reducerea apariției ridurilor și liniilor fine.

În concluzie, tratamentele antiaging se concentrează pe menținerea sănătății și aspectului tânăr al pielii tale în ansamblu, în timp ce tratamentele antirid se concentrează pe reducerea și prevenirea ridurilor în zonele specifice. Este important să alegi tratamentul potrivit în funcție de nevoile și obiectivele tale individuale. Vorbește cu medicul dermatolog pentru a discuta despre opțiunile de tratament și pentru a găsi abordarea optimă în funcție de starea și vârsta pielii tale.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol