Clinica AS

Four beautiful girls with perfect bodies, isolated on white
Epilarea definitivă cu laser se realizează la Atelierul de Slăbit cu echipamentul ultra performant Elysion Pro

Epilarea definitivă cu laser se realizează la Atelierul de Slăbit cu echipamentul ultra performant Elysion Pro, care permite efectuarea procedurii indiferent de anotimp. În urma tratamentului de epilare definitivă se îndepărtează părul nedorit de pe orice zonă a corpului: față, axilă, brațe, zona intimă și interfesieră, picioare. Persoane cu diverse afecțiuni precum hirsutismul sau foliculita au indicații pentru îndepărtarea părului nedorit prin epilare cu laser. Echipamentul folosit în centrele Atelierul de Slăbit este recomandat de către medicii dermatologi întrucât asigură rezultate excelente pentru orice tip de piele. Aparatul face parte din categoria celor mai performante aparate laser din industria estetică, cu ajutorul căruia specialiștii experimentați ai centrelor realizează tratamente la cele mai înalte standarde.

Epilarea “definitiva” sau mai bine spus îndepărtarea pilozității de la nivelul corpului pe termen lung este o procedura medical-estetica ce presupune distrugerea folicului pilos prin utilizarea unor tehnologii diverse.

Pentru a afla cât mai multe despre acest proces, am apelat la medicul Carmen Draghici de la Clinica AS.

Prin cate moduri se poate utiliza.

Epilarea pe termen lung presupune:

  1. Îndepărtarea parului cu ajutorul aparaturii laser (laser sau laser dioda), tehnologie care a devenit răspândita in populația generala începând cu anii 90. Cu ajutorul acestei tehnologii, lumina este captata de către pigmentul negru al firului de par (melanina) determinând distrugerea folicului pilos. Este o metoda care determina distrugerea definitiva a firului de par după mai multe ședințe, numărul variind in funcție de cantitatea si de tipul firului de par.
  2. Lumina intens pulsata presupune utilizarea unui capăt ce eliberează lumina cu spectru larg ce vizează atât pigmentul de la nivelul firului de par dar si vasul de sânge ce alimentează si hrănește foliculul pilos.
  3. Electroliza ce utilizează un ac fin si un curent electric ce vor determina încălzirea foliculului pilos. Este o procedura consumatoare de timp pentru ca trebuie efectuata la nivelul fiecărui folicul pilos dar are o eficienta particulara asupra parului deschis la culoare.

Cui se adresează in primul rând?

Epilarea “definitiva” cu ajutorul laserului are atât indicații medicale (pacienții cu hirsutism si hipertricoza (par in exces pe zonele masculine ca fata, abdomen, torace, partea interna a coapselor), foliculita (infecția localizata la nivelul foliculilor piloși ce se caracterizează prin mici umflături dureroase sau uneori cu conținut purulent (asemănătoare acneei) la nivelul ariilor cu par ca picioare, inghinal, pacienților cu sinus pilonidalin antecedente, hidradenita supurativa), dar si indicații estetice (pentru persoanele care vor sa scape de parul nedorit pentru a creste confortul personal).

Epilarea definitiva: avantaje

Este o procedura ce oferă atât prevenția afecțiunilor dermatologice menționate mai sus, atunci când este efectuata in scop terapeutic dar si creșterea confortului personal atunci când este efectuata in scop estetic fiind o procedura rapida, sigura, eficienta, cu minim disconfort si efecte adverse. De asemenea, determina rezultate vizibile de la prima ședința, cu scăderea densității pilozității, nu determina fire de par crescute in profunzime, dar este si eficienta ca si cost pentru ca nu mai este necesar sa investiți bani in tratamentele clasice, periodice, de îndepărtare a parului (ceara, crema depilatoare).

Ce efecte nedorite pot apărea după epilarea definitivă?

Efectele adverse sunt minime si presupun înroșirea zonei, mica senzație de iritație la nivelul zonei tratate. Arsurile cutanate superficiale, hiperpigmentarea sau depigmentarea zonei apar extrem de rar.

Cate ședințe de epilare definitivă sunt necesare?

Pentru rezultatele dorite sunt necesare un minim de 6-8 ședințe, ulterior, pot fi necesare ședințe suplimentare in funcție de densitatea firelor de par, de afecțiunile hormonale asociate sau in funcție de vârsta persoanei. Întreținerea efectelor obținute presupune efectuarea a 2-3 ședințe/an (1 ședința la 4-6 luni sau chiar mai rar, in funcție de apariția unor noi fire de par).

Care sunt costurile epilării definitive?

Costurile variază in funcție de numărul de ședințe necesare si de numărul ariilor pe care le doriți sa le tratați, începând de la 79 de lei/ 1 ședință.

Pacienţii pot fi şi bărbaţi la epilarea definitivă

Bărbații au devenit din ce in ce mai familiarizați cu aceasta procedura fie pentru a preveni reapariția unor afecțiuni medicale ca sinusul pilonidal, hidrosadenita supurativa, foliculita dar si in scop estetic. In acest moment, in cadrul clinicii noastre ponderea bărbaților care doresc prevenția afecțiunilor medicale menționate este mai mare decât cea a celor care doresc procedura in scop estetic, dar, pe viitor, balanța va inclina din ce in ce mai mult către scopul estetic al acestei proceduri.

Regulile de care trebuie să ținem cont înainte de epilarea definitivă cu laser

  1. Istoricul medical (tratament in curs cu medicamente fotosensibilizante, infecții active in momentul procedurii)
  2. Evaluarea medicala si hormonala in caz de hirsutism
  3. Detalierea planului de tratament pentru ca pacientul sa înțeleagă cursul firesc al procedurii si efectele obținute de la ședința la ședința.
  4. Evaluarea fototipului cutanat si a firului de par pentru a stabili parametrii sub care se va efectua procedura
  5. Evitarea smulgerii parului prin ceara sau epilator cu 4-6 săptămâni înainte de inițierea procedurii de îndepărtarea a parului prin laser.
  6. Pacientul nu are voie sa se expună la soare cu 7-10 zile înainte si după procedura.
  7. Parul de la nivelul ariilor ce vor fi tratate se indeparteaza cu lama de ras cu o seara înainte de procedura.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol