Clinica AS

Legătura dintre apa cu lămâie și sistemul imunitar: 5 beneficii ale consumului de apă cu lămâie

Dacă putem supraviețui până la 40 de zile fără mâncare, fără apă nu rezistăm mai mult de 3-4 zile. Acest lucru se întâmplă pentru că apa este responsabilă de fiecare reacție și proces metabolic din organismul nostru. Aproximativ 2/3 din greutatea corpului este reprezentată de apă. Creierul uman este alcătuit 95% din apă, sângele conține 82% apă, iar plămânii, 90% apă. O reducere cu 2% a aportului de apă declanșează apariția primelor semne de deshidratare: cefalee, senzația de sete, reducerea capacității de concentrare, tahicardie cu palpitații, tulburări de vedere, amețeala, uscăciunea gurii, urină închisă la culoare.

Deshidratarea ușoară este una dintre cele mai frecvente cauze ale instalării oboselii în cursul zilei.

Pentru o hidratare corespunzătoare, aportul zilnic de apă trebuie să fie de 6-8 pahare pe zi. Însă, de cele mai multe, ori această cantitate nu este respectată pentru că este dificil de băut ceva fără gust. Aici intervine apa cu suc de lămâie, care nu este numai un obicei la modă, ci are proprietăți antivirale și antibacteriene. Apa cu lămâie întărește sistemul imunitar prin conținutul ridicat de vitamina C, B și minerale precum calciu și fosfor.

Așadar, apa cu lămâie este un cocktail sănătos, cu o mulțime de beneficii pentru organism.

O sursă excelentă de Vitamina C: Vitamina C contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, previne și reduce durata răcelii. Este un antioxidant care previne distrugerea celulelor cauzate de radicalii liberi și reduce riscul de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială (HTA) și accident vascular cerebral (AVC).

Detoxifiază organismul: Apa cu lămâie îmbunătățește funcționarea ficatului și stimulează producția de enzime hepatice. Conținutul de Vitamina C ajută la producția glutationului, compus necesar neutralizării toxinelor.

Previne formarea calculilor renali: Datorită conținutului de acid citric, apa cu lămâie reduce riscul de a dezvolta noi calculi renali. Această băutură nu ajută doar în obținerea unei cantități crescute de acid citric, ci stimulează diureza.

Reduce inflamațiile și durerile încheieturilor: Apa cu lămâie reduce cantitatea de acid uric în articulații și previne eficient inflamațiile, durerea și stările de inflamație.

Ajută digestia: Consumul de apă cu lămâie dimineața ajută digestia și procesul natural de detoxifiere, acționând ca un laxativ ușor, îndepartând constipația, arsurile, greața și balonarea, printr-o absorție mai bună a nutrienților din hrană.

Dacă vrei să afli cum îți poți menține organismul sănătos și un sistem imunitar puternic, programează aici un consult la dr. Nicoleta Roșu, medic specialist medicină de familie și medic specialist dermatovenerologie.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol