Clinica AS

Peeling-ul – un aliat de nădejde în lupta cu acneea

Acneea în faza acută sau cronică generează multe probleme de ordin psihologic și are efecte covârșitoare asupra stării emoționale și a imaginii de sine. Pentru tratamentul acneei, este necesară o abordare integrată: tratarea imperfecțiunilor pielii prin proceduri dedicate, consilierea psihologică și investigații pentru a descoperi eventuale cauze interne ale afecțiunii.  

 

Vom discuta in acest material despre tratarea acneei la exterior, respectiv a pustulelor de la nivelul pielii. Peeling-ul chimic s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratamentul acneei.

 

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic este o procedură medicală cu scop de a corecta anumite probleme la nivelul feței, precum ridurile fine, cicatricile, petele maronii și acneea. Tratamentul de peeling se efectuează de către medicii dermatologi și presupune aplicarea unor substanțe pe zona care se dorește a fi tratată. Efectul în urma peeling-ului este exfolierea pielii, înlăturarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare. Tipul de peeling trebuie ales în funcție de particularitățile pielii și poate fi stabilit doar de către medicul dermatolog.

Beneficii principale oferite de peeling-ului chimic anti-acneic

  • Corectarea imperfecțiunilor și a cicatricilor date de acnee
  • Netezirea pielii și eliminarea comedoanelor
  • Uniformizarea culorii pielii
  • Stimularea procesului natural pentru refacerea țesuturilor afectate de acnee

 

Tipurile de peeling existente?

Efectuarea unui anumit tip de peeling este stabilită de către medicul dermatolog care va evalua gradul de severitate al acneei și va recomanda cel mai eficient tratament. Astfel, se pot identifica 2 tipuri de peeling:

 

Peeling chimic superficial – acest tip de peeling este recomandat mai ales persoanelor cu pielea sensibilă, deschisă la culoare. Chiar dacă nu este nu peeling profund, poate înregistra rezultate foarte bune dacă te confrunți cu acneea deoarece poate fi repetat periodic, până la ameliorarea problemei. De asemenea, acest tip de peeling este eficient și în estomparea ridurilor fine și corectarea petelor pigmentare.

 

Peeling chimic mediu – acest tratament este indicat în tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, cum sunt cicatricile lăsate de acnee. Acest tip de peeling este mai agresiv și poate necesita o perioadă de recuperare de câteva zile.

 

Pentru a trata acneea, indiferent de tipul de peeling ales, este nevoie de mai mult de două ședințe la un interval de maximum 2 săptămâni. Sună la Clinica AS să afli mai multe despre tratamentele de peeling efectuate în cadrul clinicii noastre, pentru că avem disponibile peeling-uri care se pot efectua și în sezonul cald. Te așteptăm!

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol