Clinica AS

Rejuvenarea vaginală îți poate schimba viața sexuală și te poate scăpa de incontinența urinară. Cine ar trebui să o evite

Rejuvenarea vaginală este procedura care tratează laxitatea vaginului și a vulvei, uscăciunea vaginală, durerea din timpul actului sexual, modificările locale din cauza insuficienței estrogenice, atrofia tisulară, micșorarea grosimii locale tisulare, pigmentarea zonei sau incontinența urinară, afecțiuni cu care se confruntă femeile după nașteri, cele de peste 40 de ani, cele care au pierdut masiv în greutate, femeile aflate în perioada de perimenopauză sau post- menopauză. Procedura are și beneficii estetice, pentru că permite femeilor care o aleg să se bucure de întinerirea vizibilă a zonei intime.

Medicii recomandă rejuvenarea vaginală femeilor care au născut, au avut o perioadă de abstinență îndelungată sau oscilații mari de greutate, celor ce au dezechilibre hormonale asociate menopauzei. În acest ultim caz, pielea din zona intimă își pierde elasticitatea și aspectul tânăr. Procedura poate fi folosită ca adjuvant în terapii complexe locale cu caracter estetic, imunologic și funcțional.

Avantajele tratamentului de rejuvenare vaginală

Există numeroase avantaje în urma procedurii de rejuvenare vaginală. Femeile care au efectuat tratamentul declară că și-au îmbunătățit semnificativ viața sexuală și că sunt foarte mulțumite de aspectul zonei intime, rezolvându-și totodată anumite probleme funcționale, precum incontinența urinară. Țesutul este tonifiat, regiunea devine mai elastică și mobilă. Un procent de 94% dintre femei ar recomanda această procedură”, spune medicul  Slavian Bumbu, de la Clinica AS.

Ce riscuri implică rejuvenarea vaginală

Rejuvenarea vaginală în principiu nu are riscuri implicate. Este un tratament non-alergic, non-chirurgical, fără efecte secundare, fără perioadă de recuperare și nu necesită de obicei anestezie generală.

Rejuvenarea vaginală: ce rol are

Rejuvenarea vaginală, pe lângă rolul medical, are ca efect îngustarea canalului vaginal și a orificiul vaginal, îmbunătățind tonusul zonei. În general, femeile care apelează la această procedură urmăresc îmbunătățirea vieții sexuale și rezolvarea problemelor asociate cu relaxarea pelvină. Procedura de rejuvenare vaginală este sigură, pacienta reluându-și activitățile zilnice obișnuite în maximum 5 zile de la tratament.

Ar trebui să evite tratamentul de rejuvenare vaginală femeile însărcinate, femeile cu infecții active cronice, cele cu diabet zaharat necontrolat, cele cu cancer sau cele sub tratament cu AINS-Aspirina – Warfarina s.a.

Rejuvenarea vaginală are atât rol medical, cât și estetic, fiind căutată de femeile cu dezechilibre hormonale, care se confruntă cu uscăciune vaginală, de femeile care au născut natural de mai multe ori sau de cele care își doresc pur și simplu să-și recapete tonusul zonei intime pe care o știau în tinerețe”, adaugă Dr. Bumbu.

Când poate fi reluată viața intimă

Sexul ar putea fi reluat la 5-7 zile după tratament. Procedura de rejuvenare vaginală ajută la restabilirea formei vaginului, redând tonusul și elasticitatea țesuturilor. Întrucât tratează relaxarea vaginală și laxitatea, plăcerea sexuală este mai intensă”, completează medicul Slavian Bumbu.

Exercițille Kegel sunt indicate la 3-5 zile de la efectuarea procedurii.

Cât durează procedura?

Procedura durează aproximativ 30 de minute și, de obicei, nu este nevoie de anestezie generală. În cazurile în care pacienta este mai sensibilă se aplică o cremă cu anestezic pentru amorțirea zonei tratate din interiorul vaginului. În funcție de metoda rejuvenării, ședințele se repetă la un interval care să permită refacerea țesutului în timp și să asigure o durată mai lungă a efectului.

Prețul unui tratament este de 1.200 de lei. Se recomandă o serie de trei ședințe, la două-trei luni.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol