Clinica AS

Tot ce trebuie să știi despre mărirea buzelor cu acid hialuronic

Buzele pline, frumos conturate au fost și vor fi întotdeauna parte din puterea feminității și senzualității. Iar asta n-o spunem doar noi, doamnele, ci și domnii. Pornind de la această idee, mărirea buzelor cu acid hialuronic a devenit una dintre cele mai cerute proceduri de frumusețe care oferă doamnelor și domnișoarelor buzele perfecte la care au visat. 

Fie că este vorba despre o mărire a buzelor, redefinirea conturului acestora sau obținerea unui plus de hidratare, este foarte importantă alegerea unor substanțe de calitate, a celor mai noi și sigure proceduri și, esențială fiind alegerea medicului dermatolog.

În ce constau injectarile cu acid hialuronic?

Procedura de mărire a buzelor cu acid hialuronic presupune injectarea unei cantități de acid hialuronic la nivelul buzelor, prin microînțepături fine. Această procedură se realizează cu o cremă anestezică local în prealabil și nu doare. Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește natural în organismul uman și este 100% biocompatibila, fără să existe reacții alergice. Efectul este vizibil imediat, deoarece buzele capătă mai mult volum din interior, întrucât principala trăsătură a acidului hialuronic este aceea de a stoca apă.

Care sunt beneficiile în urma măririi buzelor cu acid hialuronic?

  • Buze senzuale, naturale și hidratate în profunzime;
  • Contur redefinit și simetrie ideală a buzelor;
  • Scapi de ridurile fine de pe buze sau din jurul gurii;
  • Obții un chip întinerit și care radiază de frumusețe.

Ce să faci înainte și după procedura de mărire a buzelor:

Uneori pot apărea mici efecte secundare, chiar dacă este o procedură ușor de asimilat de către organismul nostru. Cele mai frecvente sunt mici umflături, vânătăi sau înroșirea locului. Toate aceste reacții adverse dispar în termen de 48 ore.

Pentru a preîntâmpina apariția acestora, medicul dermatolog recomandă evitarea unor medicamente cu o săptămâna înainte de procedura. În această categorie intră antiinflamatoarele, aspirina sau anticoagulantele.

Totodată, procedura este contraindicată femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Injectările cu acid hialuronic nu sunt recomandate persoanelor cu probleme ale sistemului imunitar sau diabet.

Este foarte importantă hidratarea corespunzătoare a pacientului post – procedură pentru o perioada de aproximativ 14 zile. În mod normal, acidul hialuronic necesită 2 săptămâni pentru a fi asimilat de organism și pentru a vedea rezultatele maxime. De asemenea, este recomandată evitarea dușurilor sau băilor cu apă fierbinte, saună, mersul la solar sau masajul local la nivelul buzelor. 

Când se observă rezultatele?

Rezultatele procedurii de mărire a buzelor cu acid hialuronic sunt vizibile imediat, dar aspectul final apare după câteva zile când edemul (tumefierea) dispare total, iar acidul hialuronic se așează corespunzător.

Rezultatele se mențin până la 12-18 luni, în funcție de tipul de acid hialuronic și de metabolismul fiecărei persoane. Pentru a-ți menține buzele frumos conturate termen îndelungat este recomandat să revii pentru retuș în perioada indicată de medicul dermatolog

Care sunt riscurile unei proceduri de mărire a buzelor cu acid hialuronic?

Cele mai întâlnite complicații sunt datorate unui acid hialuronic slab calitativ. Acesta produce noduli închistați permanenți, care necesită drenaj sau topire cu o enzimă care se numește hialuronidaza.

Care sunt costurile unei ședințe de mărire a buzelor cu acid hialuronic?

Dacă îți dorești să optezi pentru 1 sesiune de hidratare buze costul este de 1200 de lei, iar pentru mărirea acestora vei plăti 1500 de lei. 

Medicii noștri dermatologi îți sunt alături și îți vor recomanda ce tip de acid hialuronic ți se potrivește cel mai bine, astfel încât să obții buzele perfecte.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol