Clinica AS

Tot ce trebuie să știi despre Terapia Vampir

Tratamentele faciale cu plasmă bogată în trombocite (PRP), cunoscute sub numele de ”Terapia Vampir” s-au bucurat de o popularitate crescută în ultimii ani. Îți amintești selfie-urile făcute de Kim Kardashian cu chipul însângerat? Pare înfricoșător, dar, în realitate, procedura are efecte extraordinare asupra tenului și oferă o mulțime de beneficii. Un tratament PRP implică prelevarea unui eșantion din sângele tău, centrifugarea acestuia cu un echipament special pentru a separa plasma de celulele roșii din sânge și apoi injectarea serului obținut în pielea feței, în multiple puncte.

 

PRP este o procedură naturală și rapidă de regenerare a pielii care profită de puterea de vindecare incredibilă a propriului corp. Datorită naturii sale relativ simple de aplicare, nu există efecte secundare, iar perioada de recuperare este mică. Tratamentul are ca rezultat îmbunătățirea vizibilă a pielii fără un efect „exagerat”. Aspectul care se obține în urma tratamentului PRP nu poate trece neobservat, mai ales când strălucirea tinereții revine pe chipul tău. Procedura se poate efectua atât de femei cât și de bărbați, fără să aibă contraindicații. 

 

Pentru cei care doresc o îmbunătățire mai rapidă și mai dramatică a aspectului, ”Terapia Vampir” poate fi combinată cu alte tratamente pentru piele. Întrucât PRP îmbunătățește foarte mult sănătatea pielii, aceasta permite altor tratamente, precum cele cu toxina botulinică sau acid hialuronic să îmbunătățească și mai bine aspectul feței. Combinarea puterii de vindecare a PRP cu efectele de umplere a tratamentului cu acid hialuronic este o altă opțiune excelentă pentru a obține o piele vizibil întinerită. 

 

Iată mai multe detalii despre PRP – Terapia Vampir!

 

Ce este PRP sau Terapia Vampir?

PRP sau Terapia Vampir este o procedură minim invazivă care presupune injectarea la nivelul dermului a unei cantități variabile de plasmă concentrată, rezultată în urma unui proces de centrifugare. Preparatul se obține din prelevarea sângelui propriu al pacientului într-o eprubetă specială, urmata de centrifugarea acestuia timp de 10-12 minute, la un număr specific de turații pentru a se obține plasma bogată în plachete sangvine.

 

Ce tratează Terapia Vampir?

Terapia Vampir sau terapia bogată în plachete sangvine este utilă în tratamentul ridurilor fine și profunde, determinând practic rejuvenarea facială. Ajută la refacerea volumului în zonele unde acesta se pierde – mai ales în zona pomeților și zona suboculară. De asemenea, PRP tratează porii dilatați, ajută la estomparea cearcănelor, ajută la scăderea pigmentărilor cutanate. De asemenea, Terapia Vampir se poate utiliza în cazul tratamentului cicatricilor postacneice, dar și a cicatricilor ce rezultă în urma intervențiilor chirurgicale. PRP se mai poate folosi ca tratament ajutător în refacerea pielii după terapiile cu laser terapie, fiind un tratament util și în alopecie – căderea părului.

 

În ce contă această terapie și la ce interval se realizează?

Tratamentul constă în injectarea din loc in loc la nivelul ariei pe care dorești să o tratezi a serului bogat în plachete sangvine. Pentru rejuvenarea facială este indicat un număr de 4 ședințe, 1 ședință la interval de 2 săptămâni, iar în cazul alopeciilor sau in cazul tratamentului adjuvant post implant de păr se recomandă 1 ședință pe lună.

 

Rezultatul în urma efectuării Terapiei Vampir se reflectă într-o piele mai strălucitoare, îmbunătățirea liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățirea acneei și a petelor solare și întinerirea generală. Puterea și unicitatea terapiei vine din faptul că substanța injectată este 100% naturală, provenită din prorpiul corp, valorificând uimitoarele proprietăți curative ale acestuia.

Ți-a plăcut articolul?

Distribuie-l pe Whatsapp

Mai citește un articol